Theorie en praktijk

Tijdens een BBL-opleiding zit je één dag in de week op school en werk je vier dagen. Theorie en begeleiding krijg je op school. De praktische ervaring doe je op tijdens stage en tijdens je werk. Je haalt dan niet alleen een diploma, je wordt er ook nog voor betaald én je doet waardevolle werkervaring op. Op die manier word je goed in je werk en ontwikkel je jezelf. Zo verbeter je je kansen op een betaalde baan.

Eerst een keuze maken

Je kunt in verschillende richtingen BBL-opleidingen kiezen. Op de website van ROC Nederland staan ‘beroepenclips’: filmpjes die jou een goede indruk kunnen geven van de dagelijkse werkzaamheden in zo’n beroep. Deze indruk kan je helpen bij het maken van je keuze.

BBL en mbo

Alle mbo-opleidingen hebben studierichtingen met BBL-mogelijkheden. Meer informatie hierover vind je op de website KiesMBO. Of kijk op de websites van de volgende mbo-scholen:

Erkend leerbedrijf zoeken

Weet je welke richting je gaat kiezen? Houd er dan rekening mee dat je een BBL-opleiding helaas niet bij ieder bedrijf kunt volgen. Een bedrijf of werkgever moet erkend zijn als leerbedrijf of leerwerkplek om er een BBL-opleiding te volgen. Op www.stagemarkt.nl staan alle erkende leerbedrijven in de regio.

Weet wat je wil!

Weet je nog niet zeker of werken en leren iets voor jou is? Doe dan de LOI Beroepsinteressetest online. Voor een uitgebreidere test ben je van harte welkom in het Jongerenloket. We vertellen je graag hoe de test werkt en hoe de uitslag je kan helpen.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op of kom langs.