Startkwalificatie

Als je op zoek gaat naar werk, zijn je kansen beter als je een startkwalificatie hebt. Dit is een een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma vanaf niveau 2. Met een startkwalificatie heb je meer kans op werk. Werkgevers weten dan beter wat je kunt.

Vertel vrienden dat je werk zoekt

Ga je op zoek naar werk? Vertel dit dan aan familieleden, vrienden en andere bekenden. Laat iedereen weten dat je werk zoekt. Of zet je Facebook, Twitter of LinkedIn-account in: houd deze sociale media goed in de gaten voor vacatures. Volg je het Jongerenloket Westfriesland al op instagram en facebook? Daar kun je ook vacatures vinden.

Zoek op internet

Vacaturesites zoals Indeed, Monsterboard en Nationale Vacaturebank geven een overzicht van beschikbare banen. Je kunt er vaak ook online solliciteren en je eigen cv uploaden.

Gebruik werk.nl

Je kunt je inschrijven op de website Werk.nl. Op deze website vind je ook informatie over solliciteren, werk zoeken en het maken van een cv.

Schrijf je in bij verschillende uitzendbureaus

In Westfriesland zijn er veel verschillende uitzendbureaus. Schrijf je in als werkzoekende, het liefst bij een paar van deze bureaus. Zij benaderen jou dan als er een passende baan is. Bekijk de pagina met het overzicht van uitzendbureaus.

Stuur een opvallende sollicitatie

Je wil natuurlijk dat jouw sollicitatie ervoor zorgt dat je een baan krijgt. Maar hoe zorg je dat je opvalt tussen alle andere sollicitaties?

  • Je kunt natuurlijk een goede brief schrijven. Bekijk het voorbeeld van een goede sollicitatiebrief.
  • Is schrijven totaal niet jouw ding? Maak dan een filmpje. Zo krijgt de werkgever meteen een beeld van jou als persoon. En je wordt niet snel vergeten tussen de andere aanmeldingen!
  • Zorg dat jouw LinkedIn-profiel goed is ingevuld.

Werken en leren

Wil je leren en tegelijk werken? Met een BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) leer je zowel op school als op het werk. Kijk voor meer informatie over BBL-opleidingen op de pagina Werken en leren.

Wij denken graag met je mee

Wil je tips bij het solliciteren? Of heb je hulp nodig bij het maken van een cv? Neem dan contact met ons op of kom langs.